Logo
BIM2Share AS
BIM2Share AS

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre produkter, og tar tak i problemer og forbedringspotensial som kommer inn fra dere.

Modulen BIM2Share Kommentering & Signering er ment for å kontrollere og signere dokumenter. Dette kombinert med samhandling. Flere personer kan samtidig kontrollere et dokument, og diskutere og markere i samme modul –på hver deres PC, på hvert deres sted.

BIM2Share Kommentering & Signering tilbys i to varianter: med roller, og uten roller. Modulen brukes primært av Bane NOR selv, men noen prosjekter har åpnet opp for at eksterne også får tilgang til å bruke den.

I prosjektene som bruker Kommentering & Signering med roller blir du tildelt dokumenter du skal kontrollere, og får full oversikt over det som venter på kontroll og det som har blitt kontrollert. Man kan søke opp andre dokumenter, men det er satt opp slik at man kun kan kommentere og signere på dokumenter hvis noen har gitt deg tilgang til nettopp dette. Denne varianten har flere typer oppsett – snakk med oss for å få vite mer.

Kommentering & Signering uten roller er mer åpent, men fremdeles med noen begrensninger slik at kun de med riktige rettigheter kan se, kommentere og signere dokumentene.

Det siste året har vi kjørt storsatsing på Kommentering & Signering, for å gi en bedre brukeropplevelse – spesielt i prosjekter med store dokumenter og mye aktivitet. Gjennom en rekke oppdateringer stiller Kommentering & Signering nå sterkere og mer pålitelig.

Mindre venting – mer kommentering

Det er nå lagt inn mulighet for komprimering (mindre oppløsning) for store dokumenter med mye grafikk – vesentlig redusert tid for innlasting, behandling og oppdatering. Komprimering er tilgjengelig i begge variantene (med og uten roller). Du kan velge oppløsning fra tittellinjen, eller (for prosjekter som bruker roller) fra griden. Med lavere oppløsning vil arbeidet gå raskere, og du bruker mindre tid på å sitte og vente underveis. Vi har testet komprimeringen sammen med representanter fra Bane NOR underveis.

Image
Image

Valg av oppløsning huskes for dokumentet – også neste gang du logger deg inn til Kommentering & Signering.

Image

Flere forbedringer som gir økt hastighet og effektivitet

Vi har oppgradert servere og tilpasset hvordan systemet håndterer hundrevis av dokumenter som står i kø for behandling. Flaskehalser er identifisert og optimalisert, blant annet i tilknytning kommentarbobler og tekstmarkering. Prosjektlisten lastes nå inn raskere. Et dokument som ferdigbehandles jobber med behandlingen i bakgrunnen, slik at du raskere kan gå videre til neste dokument.

Feilrettinger

Problemer med logging av ferdigbehandling er feilrettet, og en bug som fikk utkast-fanen til å forsvinne for ferdigbehandlede dokumenter er fikset.

Verktøylinjen

Flere tegnemuligheter: Inneholder nå også enkel strek, enkel pil, polygon, sky og sammenhengende linje.

Image
Image
Image
Tekst kan understrekes og gjennomstrekes.
Image
Figurer kan gjøres gjennomsiktige, man kan velge mellom flere ender på linjer og piler, og man kan velge mellom flere linjestiler.
Image
Image

Utkast (høyre felt)

Man kan søke etter kommentarer under Utkast i høyre felt. Dette er spesielt nyttig i dokumenter med over hundre kommentar og man vet akkurat hva man leter etter, men ikke hvor i dokumentet det er.

Image

Personen som skriver inn en kommentar står som eier, men med en gang noen endrer kommentaren overtar de eier-rollen. Vi har nå gjort dette til en bevisst handling, slik at man ikke ved en feil overtar en kommentar. Alle kommentarer lagt inn av andre enn deg selv er nå som standard låst, og for å endre kommentaren trykker du først på hengelåsen for å låse opp kommentaren. Man trenger ikke låse opp dersom man kun skal kommentere en annens kommentar.

Image

Dersom du setter inn en tekstboks fra verktøylinjen vil det ikke dukke opp boks i høyre felt før du har skrevet inn noe.

Diverse

Brukeren får nå beskjed dersom det er nødvendig å slette midlertidige filer (cache). Dette er av og til nødvendig etter at vi har lansert ny versjon, litt avhengig av hva som er nytt.

Dersom metadata ikke blir oppdatert på grunn av manglende skriverettigheter i en mappe kan brukeren fremdeles legge inn kommentarer på dokumentet, såfremt brukeren er tildelt en rolle. Brukeren informeres om dette via en infoboks.

PDF-en som lastes opp til Byggeweb Prosjekt når et dokument ferdigbehandles viser nå den faktiske eier for hver kommentar – faglig ansvarlig står ikke automatisk som forfatter på alle sammen som tidligere.

Image

Eksport av historikk er nå tilgjengelig for faglig ansvarlig og dokumentkontroller. Dette dokumentet viser dokumentets metadata fra Byggeweb Prosjekt, filens historikk i Byggeweb Prosjekt, Logg-fanen i Kommentering & Signering og Utkast-fanen i Kommentering & Signering. Viser slettede kommentarer og endring av kommentarer, hvem som opprettet en kommentar og eventuelt hvem som overtak en kommentar.

Image